מכונות שטיפה או בשמן "גרניק" נעשות יותר ויותר פופולריות מהסיבה שבעוד הם מספקות פי 10 לפי 50 יותר כוח ניקוי מצינור גינה, הן צורכות רק עד 60% פחות מים! למכונות שטיפה בלחץ יש מגוון שימושים כגון ניקוי דברים מחוץ לבית ובגינה, ויכולות לשמש גם כאמצעי לפתיחת סתימות בצנרת. בשנים האחרונות הן הפכו למכשיר נפוץ לניקוי ציוד ורכבים לאחר פעילויות רוויות בוץ ואבק, כגון טיולים בשטח או ספורט אתגרי למינהו.
לפני שאנחנו קונים מכונת שטיפה חשוב להבין למה נשתמש בה, או בעצם מה אנחנו צריכים לנקות. אם זה אופניים לאחר רכיבה בשטח, או טרקטור עם לכלוך כבר וגריז.
כמו כן צריך לדעת כמה זמן נרצה להפעיל את המכונה ברצף, ובערך כמה שעות שבועיות המכשיר יעבוד. כמובן שבנוסף לאיכות המכונה חשוב גם לוודא שהצינור איכותי, מכיוון שהצינור צריך להעביר את לחץ המים מהמכונה עצמה לנקודת ההתזה.
שני הנתונים המרכזיים בבחירת מכונה הם לחץ עבודה שנמדד ב"באר" וזרימת המים בליטר לשעה (או לדקה). יתכן בהחלט מצב בו הנתון של הלחץ עבודה (באר) הוא גבוה ומרשים, אך בפועל זרימת המים (הספיקה) נמוכה ולא עונה על הדרישות.
לצרכים ביתיים, יש מגוון רחב של מכונות בטווח של 110 עד 150 באר שנותנות מענה לצרכים הביתיים. לצרכים של שטיפת ציוד מכני כבד או מכון שטיפה, קיים מגוון של מכונות לתעשייה שרובן תלת פאזיות, או עם מנוע בנזין לעבודה בשטח ללא מקור חשמל.
חשוב גם לבדוק את האביזרים שנרצה לחבר למכשיר, למשל 'הליקופטר' המשמש לניקוי דקים וקירות, צינור מיוחד לפתיחת סתימות, אביזר לניקוי בחול, מברשת מסתובבת לרחיצת מכוניות ועוד.