החזקת גנרטור בבית פותחת המון אפשרויות כמו הפעלת גופי תאורה ומכשירים חיוניים לאחר הפסקת חשמל, ויכול גם לשמש למקור כוח בעת בילוי בחיק הטבע, לאירועים או לעבודה.
נתון מרכזי שחשוב לדעת לפני קניית גנרטור הוא הספק המוצא שלו. מספר זה יקבע את כמות וסוג המכשירים שתוכלו לחבר אליו. כדי לחשב את הספק המוצא הרצויה יש לחשב את סכום הספקים של המכשירים שיתחברו אליו. מומלץ לרכוש גנרטור שהספקו גדול ב25-30 אחוזים מההספק הכולל של המכשירים.
במידה והגנרטור מיועד להפעיל מכשירים הרגישים לזרם משתנה (כגון מערכה הגברה) חשוב לרכוש גנרטור עם מייצב מתח.
ככל שהגנרטור גדול יותר, בעיקר בגנרטורים עם מנוע דיזל, מומלץ לשקול רכישה של גנרטור עם מתנע (סטרטר).
אם נרצה גנרטור שקט, נשקול לרכוש גנרטור מושתק.
כל תוספת כגון מייצב מתח, מתנע או השתקה משפיעה על העלות הסופית של הגנרטור.
חשוב גם לקחת בחשבון שככול שהגנרטור יהיה עוצמתי יותר, כך הוא גם יהיה גדול יותר ולכן צריך להבין לאילו שימושים אנו רוצים להשתמש בו. לדוגמא אם יש בכוונותינו להניח אותו במקום קבוע בבית או בעבודה, לא תהיה בעיה של ניידות אך אם נרצה גנרטור איכותי לפיקניקים או עבודות במקומות שונים חשוב שהוא יהיה נייד.
בגנרטורים הקטנים ניתן למצוא גנרטורים עם מנוע של 2 פעימות הפועל על תערובת של דלק ושמן. רוב הגנרטורים עם מנוע בנזין פועלים עם מנוע 4 פעימות בו הדלק בנפרד מהשמן, מה שמקל על ההפעלה השוטפת. במידה והגנרטור אמור לעבוד לפרקי זמן ארוכים ולצרוך כמות קטנה יחסית של דלק, רצוי לשקול לרכוש גנרטור עם מנוע דיזל.
מאחר ובעת הפעלה, הגנרטור פולט גזים רעילים, חשוב למקם אותו במקום יציב ומאוורר.