דקים ופרגולות זקוקים לטיפוח תקופתי, ומדי כחצי שנה, עד שנה וחצי. תכיפות הטיפוח תלויה בסוג העץ ובתנאי האקלים. עבור אלו מביניכם שאוהבים לטפח את החצר והגינה בשעות הפנאי שלהם, נביא סקירה קצרה של כלי העבודה הדרושים לחידוש דקים.
ניקוי דק
השלב הראשון בחידוש הדק הוא ניקוי העץ, הסרת לכלוך ושכבות צבע ישן. בשלב זה יש לאבחן את מצב הדק, ולהבדיל בין דק שמכיל צבע או שמן ישנים אותם נרצה להסיר, ובין דק שהאפיר, אותו נרצה להבהיר, ולהשיב לו את צבעו המקורי. את חומר הניקוי תבחרו בהתאם לאבחון שעשיתם. שלב הניקוי כולל פינוי של הדק, טאטוא, מריחת חומר ניקוי, המתנה של מינימום 10 דקות (תלוי בסוג החומר ובכמות הלכלוך שיש להסיר), שפשוף הדק ושטיפת הלכלוך שירד.
כלים הנדרשים לעבודה: רולר עם מוט טלסקופי, דלי לערבוב חומר הניקוי, מברשת צבע, ומטאטא קשיח. כמו כן תזדקקו לכפפות ומשקפי מגן. אפשר גם להשתמש במכונת שטיפה ולקצר את התהליך.
הכנה לשימון
לאחר שניקיתם את הדק, הניחו לו להתייבש כחצי שעה, וכאשר הדק יבש, גשו להכנתו לשימון או צביעה. לצורך ההכנה לשימון תצטרכו מלטשת, נייר ליטוש מגרעין 80 ועד גרעין 400, ומברשת קשה. לאחר ליטוש קל של הדק, מרחו חומר הכנה לצביעה, ושפשפו עם המברשת הקשה. כעת הדק שלכם מוכן לצביעה.
שימון וצביעה
את ההחלטה אם להשתמש בשמן או צבע (שעורבל במערבל צבע כמובן) תעשו בהתאם לעץ, לתנאם אליהם הדק חשוף, ולהעדפתכם האישית. לשם קבלת ההחלטה הנבונה ביותר, מומלץ להתייעץ עם מומחים, ולעמוד על היתרונות והחסרונות של כל אחת מהאפשרויות. בכל מקרה, לשם שימון או צביעה תזדקקו למגש צבע, מברשת לצביעת פינות וקצוות, ופד צביעה מסתובב המתחבר למוט טלסקופי. לפתיחת קופסאות הצבע ולערבובו תזדקקו למברג פשוט, ולמבחש צבע.
דק בחצר – פינה של שקט ושלווה
דק בחצר הוא הפינה השקטה שלכם, בה אתם יכולים להירגע ולבלות בסופו של יום עבודה, ולארח בני משפחה וחברים בשבתות וחגים. טיפוח הדק וחידושו יבטיחו לכם שנים רבות של הנאה מן הדק, החידוש ישמור על מראה הדק שיהיה אסתטי ומטופח, ימנע הישחקות מהירה מדי של העץ, ויאריך את חייו. אם אין לכם פנאי וחשק לחדש את הדק בעצמכם, תוכלו לפנות לחברות ובעלי מקצוע המתמחים במלאכת ניקוי וחידוש דקים. לעומת זאת אם יש לכם זמן פנוי, ואינכם נרתעים מעבודת כפיים, תוכלו לבצע את החידוש בכוחות עצמכם, אולי אפילו תוכלו לנצל את ההזדמנות לעבודה משותפת עם בני המשפחה. המלאכה אינה מסובכת מדי, ואינכם זקוקים לכלים שעלותם גבוהה, או שהפעלתם מסובכת. בין אם בחרתם לבצע חידוש דקים בכוחות עצמכם, ובין אם הזמנתם איש מקצוע שיבצע עבורכם את העבודה, חשוב לבצע חידוש לפחות פעם בחצי שנה.